Konya'da genç seyyahlar buluştu
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Genç Seyyah İstanbul gezisi sonrası, başarı gösteren 12. sınıf öğrencileri, Başkan Uğur İbrahim Altay ile buluştu. Gençler, Balkan coğrafyasının önemini öğrendi.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Genç Seyyah İstanbul gezisi sonrası, başarı gösteren 12. sınıf öğrencileri, Başkan Uğur İbrahim Altay ile buluştu. Gençler, Balkan coğrafyasının önemini öğrendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Genç Seyyah İstanbul gezisinin ardından yapılan sınavlarda başarı gösteren 12. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrenciler, Bursa ve Balkan gezisine katılma fırsatı elde etti.
Büyükşehir Belediyesi Taş Bina'da gerçekleştirilen buluşmada, gençlerle sohbet eden Başkan Altay, konuşmasına Balkan coğrafyasının Türkiye için taşıdığı önemi vurgulayarak başladı. Gerçekleştirilen gezinin, öğrencilerin Evlad-ı Fatihan'ın anlamını derinlemesine kavramalarını sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Altay, "Aslında inşa etmeye çalıştığım şey, bu büyük medeniyetin evlatları olarak sorumluluk bilincini size hatırlatmak. Çünkü siz ülkemizin geleceğinde önemli roller üstlenecek gençlersiniz. Allah sizlerden razı olsun. İnşallah bundan sonra hayatınızın akışı buna göre şekillenir ve önce şehrimiz için sonra ülkemiz için sonra da gönül coğrafyamızdaki insanlar için konuşmaya devam edersiniz“ ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, gençlere ecdadın geçmişte sömürgeci bir anlayışla hareket etmediğini hatırlatarak, ”Bizi mutlu eden şeylerden birisi de ecdadımızın bu kadar uzun süre hüküm sürdüğü topraklarda hala hayırla yad ediliyor olması. Çünkü biz bir sömürü düzeninin mensupları değiliz. İşte Amerika Irak'a geldi, dökülmedik kan bırakmadı, gittikleri her yerde emperyalistler aynı şekilde. Avrupa'nın ve Amerika'nın zenginliğini oluşturan Afrika'da büyük bir hüzün ve sömürge hikayesi var. Ama biz gittiğimiz yerlere bir medeniyet götürmüşüz. Elimizdeki imkanları onlarla paylaşmışız. Kimseyi dininde ve dilinde zorlamamışız. Böyle bir ecdadın mirasçıları olmanın da kıymetini bilmemiz lazım. Bir de insanlar Türkiye'nin daha gelişmiş olmasını, daha büyük olmasını arzu ediyorlar. Bunun için de inşallah hep birlikte çalışmaya gayret edeceğiz. Hepinize başarılar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Genç Seyyah İstanbul gezisinin ardından gösterdikleri başarıyla Bursa ve Balkan turuna katılma fırsatı elde eden öğrenciler de kendilerine sunulan imkânlardan dolayı Başkan Altay'a teşekkür etti.
BU HABERE DE BAKMersin'de 17 okuma salonu hizmette