YÖK Başkanı Özvar'dan üniversitelerde sınav sistemine dair uyarı: Ezber yerine muhakeme ön planda
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde sınav sistemlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Özvar, öğrencilerin muhakeme yeteneklerinin ölçülmesinin önemine dikkat çekti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Marmara Üniversitesi'nin 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Törende akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelen Özvar, yükseköğretimde eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.
Eğitim Kalitesinin Yükseltilmesi
Özvar, eğitimin niteliğini yükseltmek için ders içeriklerinden öğretim yöntemlerine, ölçme ve değerlendirme süreçlerine kadar tüm alanların yeniden ele alınması gerektiğini belirtti. Bu bağlamda, üniversitelerde uygulanan sınav sistemlerine dikkat çekti ve mevcut sistemin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
Çoktan Seçmeli Sınavlar ve Muhakeme Becerileri
Özvar, üniversite eğitiminin yalnızca bilgi kazandırmayı değil, aynı zamanda öğrencilerin bu bilgiyi sorgulama, yorumlama ve kullanma becerilerini geliştirmeyi de amaçladığını vurguladı. Özellikle çoktan seçmeli sınavların giderek yaygınlaşmasını doğru bulmadığını belirterek, üniversitelerden ölçme ve değerlendirme uygulamalarını öğrenme kazanımlarına uygun biçimde geliştirmelerini beklediklerini kaydetti.
BU HABERE DE BAKİstanbul'da kız çocukları için özel boğaz turu












