Sınır güvenliği için kararlılık sürüyor
Hudut güvenliği alanında yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yasa dışı geçişlere karşı etkili tedbirler alınıyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda düzenlediği Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele ve hudut güvenliği konusundaki faaliyetlerine dair önemli bilgiler paylaştı. Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada 1 PKK'lı teröristin teslim olduğunu duyurdu.
Yasa dışı geçişlere karşı etkili önlemler
Güvenlik güçlerinin kademeli güvenlik sistemi ve teknoloji destekli önlemleri sayesinde, son haftada yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 660 kişi yakalandı. Ayrıca, 1.383 kişi hududu geçemeden durduruldu. Yıl genelinde ise, yasa dışı geçiş girişiminde yakalananların sayısı 13 bin 366, hududu geçemeden engellenenlerin sayısı ise 53 bin 870 olarak kaydedildi.
Uyuşturucu operasyonları ve terörle mücadele
MSB, Van hudut hattında gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde 517 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini de açıkladı. Ayrıca, 9 Ekim 2019'da başlatılan Barış Pınarı Harekâtı'nın 7'nci yıl dönümü vesilesiyle, bu harekâtta görev yapan şehitler anılarak gazilere saygı gösterildi.
BU HABERE DE BAKHitit tarihine ışık tutan 3 bin 400 yıllık belgeler bulundu







