Maltepe'de çökme felaketi: kurtarma operasyonları devam ediyor
Maltepe'de 7 katlı bir binanın alt katlarında çökme yaşandı. Kurtarma ekipleri, içerideki vatandaşları kurtarmak için yoğun çaba sarf ediyor.

İstanbul'un Maltepe ilçesinde Cevizli Mahallesi'nde bulunan 7 katlı bir binanın alt 3 katında beklenmedik bir çökme olayı gerçekleşti. Olay sonrası bölgeye İstanbul İtfaiyesi ve arama kurtarma ekipleri hızla sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, binada bulunan 12 kişiden 6'sının kurtarıldığını, diğer 6 kişi için kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Kaçak kat iddiaları gündemde

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, binanın projeye aykırı bir şekilde büyütüldüğünü ve sonradan 3 kat ilave yapıldığını belirtti. Bu durum, binanın güvenliğini sorgulatan bir faktör olarak öne çıkıyor. Yetkililer, yapının zamanla yıpranmış olabileceğini değerlendirirken, olay yerindeki arama kurtarma ve güvenlik çalışmaları devam ediyor.

Olayın boyutları ve önlemler
Çökme olayının ardından, bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı ve çevreye giriş çıkışlar kısıtlandı. Olayın nedenleri hakkında detaylı bir inceleme başlatıldı. Uzmanlar, benzer olayların önüne geçmek için yapı denetimlerinin sıkılaştırılması gerektiğini vurguluyor.
BU HABERE DE BAKAnkara'da seğmen su, yeni ürünleriyle raflarda





