Kuyumcullu'ya yeni altyapı yatırımı müjdesi
SASKİ, Kuyumcullu Mahallesi'nde atık su altyapısını güçlendirmek için 87 milyon liralık projeye başladı. Yatırım, tamamen öz kaynaklarla hayata geçiriliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Karasu Kuyumcullu Mahallesi'nin altyapısını güçlendirmek amacıyla önemli bir projeye imza atıyor. 87 milyon liralık bu yatırım, atık su altyapısının daha kontrol edilebilir ve güvenilir bir hale gelmesini hedefliyor. Proje çerçevesinde terfi hatları, merkezleri ve 450 adet muayene bacası inşa edilerek, sistemin anlık takibi sağlanacak.
Öz kaynaklarla gerçekleştirilen yatırım

Kuyumcullu Mahallesi'nde gerçekleştirilecek olan bu büyük altyapı yatırımı, dış finansmana ihtiyaç duyulmadan SASKİ'nin öz kaynaklarıyla hayata geçiriliyor. 7 bin 700 metre uzunluğunda yeni atık su şebeke ve kolektör hattı inşa edilerek, atık suyun güvenli bir şekilde taşınması sağlanacak. Ayrıca, kritik bölgelerde akışın yetersiz kaldığı yerler için 2 yeni paket terfi merkezi de inşa edilecek.
Geleceğe yönelik sürdürülebilir altyapı
SASKİ Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu, yapılan yatırımların kamu kaynaklarının menfaatini gözeterek gerçekleştirildiğini belirtti. Sakarya'nın su ve atık su geleceğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın şehircilik anlayışı doğrultusunda şekillendirmeye devam ettiklerini ifade etti. Bu projeyle birlikte, mahallede atık suyun toplanması ve taşınması süreçlerinin daha etkin hale geleceği öngörülüyor.
BU HABERE DE BAKÜreticilere toprak analizi desteği sunuluyor







