Konya DOSD Meram Mesleki İstihdam'da yeni dönem başladı
Meram Belediyesi'nin öncülüğünde kurulan Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram, yeni eğitim dönemiyle birlikte down sendromlu bireyler için mesleki istihdam eğitimlerine başladı. 20 Ekim 2026'ya kadar sürecek kayıtlar, 18 yaş ve üzeri bireylere açık. Eğitim sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

Meram Belediyesi'nin öncülüğünde 3 yıl önce hayata geçirilen Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram, yeni eğitim dönemiyle birlikte çeşitli etkinlikler ve eğitim programları sunmaya başladı. Bu merkez, down sendromlu bireylerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla önemli katkılar sağlıyor.

Mesleki İstihdam Eğitimi Kayıtları Başladı

Down sendromlu bireylerin sosyal hayata daha aktif katılımlarını desteklemek için düzenlenen Mesleki İstihdam Eğitiminin 4. dönem kayıtları açıldı. 20 Ekim 2026 tarihine kadar devam edecek olan kayıtlar, 18 yaş ve üzerindeki down sendromlu bireylere yöneliktir.

Meram Belediyesi İstihdamı Destekliyor
Yaklaşık 3 ay sürecek olan eğitimlere katılmak isteyen bireylerin, DOSD Meram'a başvuruda bulunmaları gerekiyor. Eğitimler, hem uygulamalı hem de teorik olarak gerçekleştirilecek ve sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecektir. Bu eğitimlerin amacı, down sendromlu bireylerin servis ve ikram alanındaki mesleki becerilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda iletişim, sorumluluk alma, ekip çalışmasına uyum sağlama ve bağımsız yaşam becerilerini de güçlendirmektir. Daha önceki dönemlerde komilik eğitimi alarak sertifika sahibi olan down sendromlu bireylerin, Meram Belediyesi'nin iştiraki olan Pelitaş A.Ş.'ye bağlı kafelerde istihdam edilmeye başlandığı bildirilmektedir.
Kurslara Katılım Çağrısı
DOSD Meram Mesleki İstihdam Kursları'nın 4. dönem kayıtlarının başladığını duyuran DOSD Meram Dernek Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, 18 yaş ve üzerindeki down sendromlu bireyleri bu kurslara katılmaya davet etti. Munlafalıoğlu, eğitim alan özel bireylerin Meram Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kafelerde istihdam edilmeye başlandığını belirterek, bu süreçteki desteklerinden dolayı Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'a teşekkür etti.
BU HABERE DE BAKAntalya Büyükşehir’in engelsiz hizmet çalışmaları değerlendirildi






