Karatay, 60. Konya Âşıklar Bayramı'na ev sahipliği yapacak
Konya'da düzenlenecek 60. Konya Âşıklar Bayramı, 25 şehir ve 5 ülkeden gelen 60 âşığı ağırlayacak. Etkinlik, 26-28 Ekim tarihlerinde çeşitli mekanlarda yapılacak.
Konya'da düzenlenecek 60. Konya Âşıklar Bayramı, 25 şehir ve 5 ülkeden gelen 60 âşığı ağırlayacak. Etkinlik, 26-28 Ekim tarihlerinde çeşitli mekanlarda yapılacak.

Karatay Belediyesi, Türk kültürünün önemli bir parçası olan âşıklık geleneğini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla 60. Konya Âşıklar Bayramı'nı düzenlemeye hazırlanıyor.

İlk kez 1966 yılında gerçekleştirilen bu etkinlik, 60 yıllık geçmişiyle Konya'nın kültür ve sanat hayatında özel bir konuma sahip. Etkinlikte, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden ve yurt dışından gelen âşıklar; geleneksel atışmalar, doğaçlama söyleyişler ve halk şiirinden örneklerle üç gün boyunca çeşitli etkinliklerde yer alacak.
Konya Âşıklar Bayramı, 26 Ekim Pazartesi günü Konya Kültürpark, Zafer Meydanı, Mevlana Meydanı, Karatay Belediyesi önü, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. 27 ve 28 Ekim tarihlerinde ise saat 20.00'de Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi'nde halk ozanlarının geleneksel atışmalarına ve eserlerine yer verilecek.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, etkinliğin 60. yılını kutlamanın kültürel mirasın korunması açısından büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, tüm Konyalıları davet etti. Kılca, "Konya'mız, asırlardır medeniyetimizin en kıymetli değerlerine ev sahipliği yapıyor. 60 yıllık bu köklü geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bizler de Karatay Belediyesi olarak bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yaparak kültürel mirasımızın yaşatılmasına katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz“ dedi.
Bu yılki organizasyonun 60. yıl dolayısıyla özel bir önem taşıdığını belirten Kılca, ”Bu yıl 60. yıla özel olarak 60 âşığımızı Konya'mızda ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Kültürel değerlerimizi korumaya, yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya kararlılıkla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
BU HABERE DE BAKİyilik Var platformuna bir ayda 20 bin gönüllü katıldı