Başakşehir'deki bıçaklı saldırıda bir öğrenci yaşamını yitirdi
Başakşehir'de bir ortaokulda yaşanan bıçaklı saldırıda 8 öğrenci yaralandı. Ne yazık ki, tedavi altına alınan öğrencilerden biri hayatını kaybetti.

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde 6 Ekim 2026'da bir ortaokulda gerçekleşen bıçaklı saldırı, eğitim camiasını derinden sarstı. Olayda 8 öğrenci yaralanarak hastanelere kaldırıldı. Yaralı öğrencilerden Eslem Sare Bulut, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Diğer 7 öğrencinin tedavileri ise devam etmekte.
Şüpheli hızlıca yakalandı

Olayın ardından güvenlik güçleri hemen harekete geçti. Saldırıyı gerçekleştiren öğrencinin kısa sürede yakalandığı ve gerekli adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı, olayın nasıl meydana geldiğini tüm yönleriyle aydınlatmak için 1 Mülkiye Başmüfettişi ve 1 Polis Başmüfettişi görevlendirdi.
Güvenlik tedbirleri artırılıyor
Bakanlık, olayın öncesi ve gelişimi hakkında detaylı bir inceleme yapıldığını açıkladı. Millî Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde, okullardaki güvenlik önlemlerinin gözden geçirileceği ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için ek tedbirlerin alınacağı ifade edildi. Hayatını kaybeden Eslem Sare Bulut'a Allah'tan rahmet, ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı dilendi.
BU HABERE DE BAKErdoğan: Üniversite sayısını 208'e ulaştırdık





