Eskişehir Senfoni Orkestrası yeni sezonu açtı
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Murat Cem Orhan yönetimindeki görkemli konserle 2026-2027 sanat sezonuna hızlı bir başlangıç yaptı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Murat Cem Orhan yönetimindeki görkemli konserle 2026-2027 sanat sezonuna hızlı bir başlangıç yaptı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 2026-2027 sanat sezonunun açılışını unutulmaz bir konserle gerçekleştirdi. Orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetiminde, Hale Soner, Asude Karayavuz, Berk Dalkılıç ve Murat Güney'in solistliğinde müzikseverlerle buluşan etkinlik salonu dolduran kalabalıktan yoğun ilgi gördü.
Konser, J. Strauss'un dinamik yapısı ve karakteristik ritmiyle öne çıkan Die Fledermaus uvertürü ile başladı. G. Rossini, J. Strauss ve G. Donizetti gibi önemli bestecilerin opera ve operetlerinden seçkin eserlerin seslendirildiği gecede, solistlerin başarılı yorumları dikkat çekti.
İki bölümden oluşan program, G. Verdi'nin La Traviata operasından Brindisi eseriyle final yaptı. Gecenin sonunda sahneye çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, orkestra şefi ve solistlere teşekkür ederek yeni sezonda başarılar diledi.
BU HABERE DE BAKBeylikdüzü'nde İsmail Ateş retrospektif sergisi kapılarını açtı




