Bakan Şimşek'ten KKM açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat’tan (KKM) çıkış sürecinin başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekonomi programının önemli hedeflerinden birinin daha gerçekleştirildiğini belirtti.
KKM’nin, koşullu yükümlülük niteliğindeki yapısından çıkış sürecinin tamamlandığını ifade eden Şimşek, makro finansal istikrarı güçlendiren ve Türk lirasına güveni artıran politikalara devam edeceklerini vurguladı.
Bakan Şimşek’in açıklaması, ekonomi yönetiminin TL’ye güveni artırma ve finansal istikrarı güçlendirme yönündeki adımlarını sürdürdüğü mesajı olarak değerlendirildi.
Programımızın önemli hedeflerinden birini daha gerçekleştirdik.
— Mehmet Simsek (@memetsimsek) August 27, 2026
Koşullu yükümlülük olan KKM’den çıkış sürecini başarıyla tamamladık.
Makro finansal istikrarı güçlendiren ve Türk lirasına güveni artıran politikalarımıza devam edeceğiz. pic.twitter.com/k702Rl1Sdq
BU HABERE DE BAKAylık DİBS'ten en yüksek kazanç, yıllık altınla devam ediyor







