Konyaspor'da hoca çıkmazı! Erdoğan ve Çalımbay reddetti, işte sıradaki isim...

TAKİP ET

Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından Hakan Keleş ile yollarını ayıran Konyaspor'un teklifini Ömer Erdoğan ve Rıza Çalımbay, reddetti. Konyaspor'un kapısını çaldığı diğer bir isim haberimizde..

Trendyol Süper Lig'in ertelenen 16'ıncı haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelen Konyaspor, sahadan 7-1 mağlup ayrıldı. Maç sonunda teknik direktör Hakan Keleş'in "Başkanla konuşacağım, gereğini yaparım" açıklamasının ardından bir araya gelen Konyaspor yönetimi, Keleş ile yollarını ayırdı.

Bugün 0-0 biten İstanbulspor deplasmanına Gençlik ve Gelişim Sorumlusu Hakan Ünal önderliğinde çıkan Yeşil-Beyazlılar'da yeni hoca arayışları devam etti.

Ömer Erdoğan'a 6 Aylık Sözleşme Teklifi

Hakan Keleş ile sözleşme feshinin ardından yeni hoca arayışlarına başlayan Konyaspor, teknik direktör adaylarını belirledi. BBN Haber'e göre Yeşil-Beyazlı yöneticiler, son olarak Alanyaspor'u çalıştıran ve Ekim 2023'te kulüple yollarını ayıran Ömer Erdoğan'ın kapısını çaldı. 46 yaşındaki teknik direktöre 6 aylık sözleşme teklif edildi.

Ömer Erdoğan Konyaspor'u Reddetti

Sports Digitale'de yer alan habere göre Konyaspor'dan teklif alan Ömer Erdoğan, Yeşil-Beyazlılar'ı reddettiği öğrenildi. Erdoğan, Konya yönetimine ilgileri için teşekkür etti.

Yönetim Çalımbay'la Görüştü

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Konyaspor'un bir diğer hoca adayı ise Rıza Çalımbay oldu. Beşiktaş ile yollarını ayıran deneyimli çalıştırıcı şu an herhangi bir kulübün başında değil. Ömer Erdoğan ile anlaşma sağlayamayan Yeşil-Beyazlılar'da ibre Çalımbay'a döndü.

Çalımbay'dan Konyaspor Açıklaması

Teknik direktör Rıza Çalımbay, BBN Haber'e Konyaspor'dan teklif gelip gelmediği hakkında açıklamada bulundu. Çalımbay, "Benim hiçbir şekilde Konya halkına ve Konyaspor’a kırgınlığım yok. Biz gayet iyi gidiyorduk. O dönemin yönetimi yolların ayrılması gerektiğini söyledi, biz de gittik. Bitmiş gitmiş bir şey. Kabul etmemiz gerekir ki Konyaspor bu sezon zor bir süreçten geçiyor. Maçlarını da takip ediyoruz" açıklamasını yaptı.

"Resmi Olarak Bir Teklif Ulaşmadı Ama Dolaylı Yoldan Söylemler Oldu"

Çalımbay, "İsmimin anılması benim için gurur verici. Resmi olarak bir teklif ulaşmadı bana ancak dolaylı yoldan söylemler oldu. Konyaspor mevcut yönetimi resmi olarak bize teklifte bulunurlarsa otururuz konuşuruz yapılması gereken neyse yapmaya hazırız. Bu basit bir süreç değil" ifadelerini kullandı.

"Görevden Kaçmayız"

Rıza Çalımbay son olarak, "Birkaç takım daha var ama net kararımı vermedim. Dediğim gibi resmi bir durum olmadı ama olursa öyle bir şey gerekeni yaparız. Biz görevden kaçmayız" açıklamasını yaptı.

Çalımbay Önce Yeşil Işık Yaktı, Sonra Kapıları Kapattı

Daha önce Konyaspor'dan gelecek teklife yeşil ışık yakan Rıza Çalımbay, yöneticiler ile bir görüşme gerçekleştirdi. BBN Haber'e göre 60 yaşındaki hoca, annesi ve kardeşinin sağlık sorunlarından dolayı Konyaspor yetkililerinden özür diledi ve görevi şimdilik kabul edemeyeceğini bildirdi.

Konyaspor'un Önceliği Bülent Korkmaz

BBN Haber'den Yılmaz Çelik'in haberine göre teknik direktör arayışlarına devam eden Konyaspor yönetiminin önceliği Bülent Korkmaz. Son olarak Çaykur Rizespor'u çalıştıran 55 yaşındaki Korkmaz, Karadeniz temsilcisi ile Haziran 2023'te yollarını ayırmıştı.

Tümosan Konyaspor teknik direktör teknik direktör