Kırmızı 'Pesto' sosu nasıl yapılır?
Dünyaca ünlü 'Kırmızı Pesto sosu nasıl hazırlanır tarifi haberimizde..
Dünyaca ünlü 'Kırmızı Pesto sosunun nasıl hazırlandığını sizin için hazırladık. Tarifimizden bakarak yapabilir ve yemeklerinize ilave ederek afiyetle yiyebilirsiniz..
Kırmızı Pesto Sosu
Malzemeler:
Domates 250 g
Taze fesleğen 1 demet
Sızma Zeytinyağı 30 ml
Çam fıstığı 30 g
Parmesan peyniri 40 g
Pişirme süresi:
15 dakika
Dünyaca ünlü sosun orijinal versiyonu makarna ve bruschetta'yı mükemmel bir şekilde tamamlayacak!
Pişirme yöntemi:
1. İyice yıkanmış olgun domatesleri küpler halinde kesin. Sosun çok ince olmaması için suyunu biraz sıkın.
2. Bir karıştırıcıda domatesleri ve fesleğeni doğrayın, ardından rendelenmiş parmesanı, sarımsağı, çam fıstığını bir presten geçirerek ekleyin.
3. Tüm karışımı bir kez daha pürüzsüz olana kadar öğütün. Zeytinyağını ekleyip karıştırın, son olarak tuz ve karabiberi ekleyin.
Afiyet olsun!