Başarakavak Doğal Unlu Mamuller Börek Evi hizmete girdi

TAKİP ET

Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi Başarakavak Mahallesinde Başarakavak Doğal Unlu Mamuller Börek Evi, düzenlenen açılış programıyla hizmete girdi.

Uzun yıllar Başarakavak Mahallesi muhtarlığını yapmış Merhum İbrahim Özkay’ın oğlu Mustafa Özkay ve Osman Dikmen’in işletmeciliğini yaptığı Başarakavak Doğal Unlu Mamuller Börek Evi, geçtiğimiz hafta sonu çok sayıda davetlinin katılımıyla kapılarını müşterilerine açtı.

İşletmelerinde tamamen köy usulü meşhur tandırda hazırlanan tandır böreği, saç böreği ve tandır ekmeği ürünlerinin satışını yapacaklarını belirten Başarakavak Doğal Unlu Mamuller Börek Evi’nin işletmecisi Mustafa Özkay, tüm Konyalıları ve doğal lezzet arayanları yeni açtıkları mekanlarına davet etti.

TANDIR NEDİR?

Tandır, ısınmak veya özellikle pişirme amaçlı kullanılan bir çeşit ocak veya mangal olarak nitelendirilebilir. Yere çukur açılarak yapılan özel bir fırına da tandır denir. Kırsal kesim ve köylerde kullanılan bir tür pişirme yöntemidir. Ayrıca şehir yaşamında da fırınlarda tandır bulabilirsiniz.

Tandırda, tandır kebabının yanısıra, ekmek, tandır böreği, tandır çorbası ve benzeri yemekler de pişirilir ve burada hazırlanan yemeğin lezzeti ise bir başkadır.