Adalet Bakanı Gürlek'ten fon soruşturması açıklaması
Adalet Bakanı Akın Gürlek, yürütülen fon soruşturmasında 76 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını ve mal varlıklarına el konulduğunu duyurdu.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, yürütülen fon soruşturmasında 76 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını ve mal varlıklarına el konulduğunu duyurdu.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, vatandaşların birikimlerinin korunması ve mali sistemin güvenliği için devlet kurumlarının koordinasyon içinde çalıştığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen fon soruşturmasının çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirtti.
Yürütülen operasyonlar kapsamında bugüne kadar toplam 76 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Bu kişilerden 45'i tutuklanırken, 5 şüpheliye adli kontrol kararı verildi. Ayrıca 12 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, gözaltındaki 14 kişinin işlemleri devam ediyor. Soruşturma çerçevesinde tüm şüphelilerin ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarına el konulduğu bildirildi.
Hiç kimsenin unvanı ya da ekonomik gücüyle hukukun üstünde olmadığını vurgulayan Gürlek, sorumluluğu bulunan herkesin adalet önünde hesap vereceğini kaydetti. Vatandaşların haklarının sahipsiz bırakılmayacağını belirten Gürlek, hukuki sürecin büyük bir kararlılıkla takip edildiğini ifade etti.
@abakingurlek paylaşımı yükleniyor...
— abakingurlek (@abakingurlek) Tarih
BU HABERE DE BAKBahçeli: Türkiye stratejik kuşatmalara karşı duracak




